Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ



Υλικά

2 φλιτζάνια ταχίνι
2 φλιτζάνια νερό
2 ½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
ελαιόλαδο

για το σιρόπι
7 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
    
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ταχίνι, το νερό και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα χυλό. Ρίχνουμε το αλάτι, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου η ώσπου να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο, αν δε βγει καθαρή, αφήνουμε για λίγο ακόμη να ψηθεί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 7-10 λεπτά μέχρι να δέσει. Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει, την χαρακώνουμε με ένα μαχαίρι, την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και την αφήνουμε να το απορροφήσει όλο. 


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου