Υλικά
1
κιλό μύδια
Αλεύρι
& καλαμποκάλευρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
1
λεμόνι
για
τη σάλτσα
½
φλιτζάνι ουίσκι
2
κρεμμύδια, τριμμένα
2
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κύβους βοδινό με λαχανικά
2
κουτ. σούπας μπαλσάμικο
3
κουτ. σούπας γούστερ σος
½
κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1
φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
τη σάλτσα, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν 2
βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε άλλα 40-45 λεπτά μέχρι να
ετοιμαστεί η σάλτσα.
Πλένουμε
σε μπόλικο νερό και καθαρίζουμε τα μύδια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα
σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Τα
αλευρώνουμε με το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο, τα κοσκινίζουμε να φύγει το
περίσσευμα του αλευριού και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Όταν
τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το
περιττό λάδι και τα γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.
Τα
σερβίρουμε με τη σάλτσα ουίσκι και τα συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου