Υλικά
2
½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3
αυγά
1
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1
½ φλιτζάνι χυμό μανταρίνι
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
1
φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2
βανίλιες
Για
το σιρόπι
1
½ φλιτζάνι νερό
1
½ φλιτζάνι ζάχαρη
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα
αυγά και τον χυμό μανταρινιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε
σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε
το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε
το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα
πορτοκαλιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Περιχύνουμε
το κέικ με το ζεστό σιρόπι και μόλις το απορροφήσει μπορούμε να το σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου