Υλικά
¼
κιλού φυτική μαργαρίνη
1
αυγό
1
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1
φλιτζάνι ταχίνι
1
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
κουτ. γλυκού κανέλα
σουσάμι
για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε
στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό,
το ταχίνι και τη κανέλα. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο με το
μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε
τη ζύμη σε μια διαφανή μεμβράνη και πλάθουμε δυο χοντρές λωρίδες τις τυλίγουμε τη
μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Την βγάζουμε από το ψυγείο, τη
ξετυλίγουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες, ενός εκατοστού περίπου και τις
περνάμε από ένα μπολ με σουσάμι.
Σε
ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα
ρόδινο χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου