Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΤΖΙΤΖΙΜΠΙΡΑ (GINGER ALE)



Υλικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
½ κουτ. γλυκού ξερή μαγιά (σκόνη)
1 ½  λίτρο νερό εμφιαλωμένο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τζίντζερ στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
Σε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι από αναψυκτικό ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη μαγιά και ανακινούμε καλά για να διαλυθούν, η μαγιά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε για 2-3 μέρες στον ήλιο. Ανακινούμε τακτικά και κάποιες φορές πιέζουμε με το χέρι μας το πάνω μέρος του μπουκαλιού, στο οποίο δεν έχει υγρό και εάν το πλαστικό υποχωρεί με την πίεση, το αναψυκτικό δεν είναι ακόμη έτοιμο.
Αν δεν υποχωρεί, σημαίνει ότι έχει γεμίσει με διοξείδιο του άνθρακα και είναι έτοιμο. Στη συνέχεια διατηρούμε το μπουκάλι με το αναψυκτικό μας στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε τη τζιτζιμπίρα, ανοίγουμε με προσοχή το μπουκάλι (για να μην αφρίσει) και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι, αφού πρώτα σουρώσουμε το περιεχόμενο για να αφαιρεθεί το τριμμένο τζίντζερ.
Προσθέτουμε παγάκια, διακοσμούμε με μια φέτα λεμονιού και σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου