Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ & ΚΑΠΑΡΗ



Υλικά

8 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
½ φλιτζάνι κάππαρη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σουσάμι, καρβουρδισμένο ελαφρά
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
 4-5 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα αντζούγιας, ξαρμυρίζουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τη κάπαρη.
Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, το μαϊντανό τη ρίγανη και τις αντζούγιες μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ρίχνουμε τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τη κάππαρη, το σουσάμι, το πιπέρι ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Συνοδεύουμε ψημένα ψωμάκια η αραβικές πίτες.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου