Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ



Υλικά

1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
250 γραμ. βούτυρο
5 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 βανίλιες
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κιλό (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρόκους αυγών 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το γάλα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το αλεύρι σιγά-σιγά και όσο πάρει μέχρι το μείγμα μας πάρει μια ομοιόμορφη υφή και ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνουμε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγουμε με μια νάιλον μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρές λωρίδες και μετά σε πλεξούδες και απλώνουμε τα κουλουράκια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Κτυπάμε τους δύο κρόκους αυγών με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-45 και μέχρι να ροδίσουν.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου