Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



Υλικά

300 γρ. κοτόπουλο στήθος
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι  κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 αυγό
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό γάλα
4 κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι 
μοσχοκάρυδο
αλάτι 
ελαιόλαδο

για τη ζύμη
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ.  βούτυρο
25 γραμ. νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24-26 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.

Για την γέμιση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομματάκια.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομματάκια και τις σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε μέσα στη γέμιση το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε στη τάρτα την γέμιση, την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και την σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου