Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΤΑΧΙΝΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ



Μια εύκολη δυναμωτική και νηστίσιμη πίτα.

Υλικά

240 γραμμάρια ταχίνι
260 γραμμάρια ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού κανέλα
110 γραμμάρια καρύδια, χοντροκοπανισμένα
2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
¼ λίτρου χυμό πορτοκαλί
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα για το κτύπημα κέικ

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη κανέλα, τα καρύδια και το μήλο. Προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό σκεύος αφού πρώτα το λαδώσουμε και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά έως ότου η πίτα μας πάρει είναι ένα σκούρο καστανό χρώμα.
Την βγάζουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου