Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ



Υλικά

¼ κιλού σολομό καπνιστό
½ κιλό ταλιατέλες
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
½  ματσάκι σχοινόπρασο η άνηθο, ψιλοκομμένο
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ¾  της ποσότητας από του καπνιστού σολομού κομμένο σε μικρές λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τη βότκα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού,  το νερό που έχουμε κρατήσει και τις ταλιατέλες ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο η τον άνηθο, τον υπόλοιπο καπνιστό σολομό και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου