Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ



Υλικά

250 γραμ. κουβερτούρα
200 γραμ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 γκοφρέτες
1 φλιτζάνι φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
½ φλιτζάνι μπράντι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κακάο
2 ½ κουτ. βιτάμ

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μισή ποσότητα της κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια και τις γκοφρέτες σοκολάτας τριμμένες με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζουμε το κορμό σε πιατέλα. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σοκολάτας, προσθέτουμε  τις δύο κουταλιές βιτάμ, ανακατεύουμε για να ενωθούν και περιχύνουμε τον κορμό.
Αν θέλουμε τον διακοσμούμε με τριμμένα φουντούκια η φλοίδες σοκολάτας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου