Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



Υλικά

5-6 κολοκυθάκια, τριμμένα
2 καρότα, τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια. Φέτα, τριμμένη
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα γιαουρτιού
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο. Διατηρούμε την σάλτσα στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά και μέχρι να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες λαχανικών.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο να κάψει καλά, βάζουμε μία-μία κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο. 


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Στην σάλτσα γιαουρτιού θα πρέπει μάλλον να διορθώσετε την συνταγή διότι δεν πρέπει να αναφέρεται πως χτυπάμε τα αυγά, λογικά για τυπογραφικό λάθος πρόκειται, εφόσον τα βάζουμε στον χυλό λαχανικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή