Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ο ΣΩΣΤΟΣ & Ο ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ




Τα ζυμαρικά είναι μια κλασική και αγαπημένη συνταγή. Είτε είναι σπαγγέτι, πέννες ή ραβιόλια, λίγα νοικοκυριά αντέχουν περισσότερο από μια βδομάδα χωρίς ένα γεύμα με μακαρόνια…

Με τόσα ζυμαρικά να καταναλώνονται, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, έτσι δεν είναι; Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν την σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια και δε μπορούσατε να πετύχετε στο σπίτι. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να πειστείτε!

Ο ΣΩΣΤΟΣ και ο ΛΑΘΟΣ τρόπος να φτιάξετε ζυμαρικά:

Ο σωστός τρόπος:

Βήμα 1: Πάρτε τα ζυμαρικά σας από την κατσαρόλα με μια κουτάλα στραγγίσματος.

Βήμα 2: Προσθέστε τα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα που ήδη έχει μαγειρευτεί και ανακατέψτε. Αφήστε για ένα λεπτό, ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Βήμα 3: Πάρτε λίγη ποσότητα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίξτε το στα ζυμαρικά.

Βήμα 4: Κλείστε τη φωτιά και προσθέστε είτε βούτυρο είτε ελαιόλαδο, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Βήμα 5: Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο τυρί. Οι Ιταλοί αποκαλούν αυτό το βήμα “mantecare» ή ανακάτεμα/χτύπημα.

Βήμα 6: Τέλος, αν σκοπεύετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά, αφήστε το για το τέλος. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά αντί να τα πασπαλίσετε από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε και άλλο τριμμένο τυρί από πάνω, αν επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά!

Οι λάθος τρόποι:

ΜΗ σουρώνετε τα ζυμαρικά σας σε σουρωτήρι. Θέλετε να κρατήσετε το αμυλώδες νερό για αργότερα, που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια πιο νόστιμη σάλτσα!

ΜΗ ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφαιρεί το άμυλο, και δίνει τη σωστή υφή και γεύση στα ζυμαρικά.

ΜΗ βάζετε σάλτσα στα λασπωμένα, χλιαρά ζυμαρικά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ή ακόμη και από πριν! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου