Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΛΕΝΙΟ



Υλικά

1 ½  κιλό χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
2 κουτ. γλυκού θυμάρι
1/3 γαρίφαλο
δεντρολίβανο
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι μέλι
2-3 κουτ. σούπας λευκή κρέμα βαλσάμικο πορτοκάλι-λεμόνι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος

Εκτέλεση

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς νερό, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 15-20  λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τα μπαχαρικά  αφού πάρει μια-δύο βράσεις,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και τη κρέμα βαλσαμικού και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα  ελαφρά, ώσπου δέσει και να μελώσει καλά η σάλτσα.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου