Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΦΙΛΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



Υλικά

2 φιλέτα χοιρινά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε φέτες
¼ κιλού μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
2 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια θερμότητα, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θυμάρι  και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανοίγουμε κατά μήκος  κάθε ένα από τα φιλέτα χοιρινού, και μοιράζουμε το μείγμα από το τηγάνι σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε με προσοχή τα φιλέτα για να μην μας φύγει η γέμιση και τα καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην μας ανοίξουν.
Σε τρία πιάτα διαδοχικά βάζουμε, το αλεύρι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τη τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε ένα-ένα τα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και από τη τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε πριν για τη γέμιση και σοτάρουμε τα φιλέτα μας για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει  την επιφάνεια του με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι τα φιλέτα μας ψηθούν καλά χωρίς τα χάσουν τους χυμούς τους.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα κόβουμε σε φέτες κατά προτίμηση με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου