Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΠΑΣΤΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ



Υλικά

½ κιλό πένες
2 μελιτζάνες τσακώνικες, ψιλοκομμένες
3-4 κολοκυθάκια, σε φέτες
5-6 ντοματάκια
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές χρωματιστές, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
2-3 κλωναράκια βασιλικού
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, και μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα ντοματάκια και τις πιπεριές.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες.
Κτυπάμε στο μπλέντερ το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό,  το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.

Τα ζυμαρικά δεν θα πρέπει να τα βράσουμε πολύ, μιας και αργότερα θα απορροφήσουν τα υγρά από τα λαχανικά στο τηγάνι και θα μαλακώσουν.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου