Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ ΑΛΛΙΩΣ



Υλικά

½ κιλό φύλλο σφολιάτα, (1 πακέτο)
1-1½ κιλό χταπόδι
1-1½  φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
3 ντομάτες, αποφλοιωμένες, στο τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1½ κουτ. σούπας ξερό σάψιχο  
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
κρόκο απο 1 αυγό

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι και αφού βγάλει τα υγρά του και κοκκινίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρασί και τα φύλλα δάφνης και το βράζουμε 40-45 λεπτά περίπου η μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το αποσύρουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό σκεύος απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το χταπόδι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το ψημένο φύλλο σφολιάτας και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, γυρίζοντας το φύλλο που περισσεύει προς τα μέσα. Με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο με  κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το φύλλο με σουσάμι.
Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά περίπου.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου