Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ



Για εκατοντάδες χρόνια (και κατά πάσα πιθανότητα πολύ περισσότερα) πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει διάφορες μορφές φυσικής ζύμωσης «σόδα» από ζαχαρούχα αφεψήματα ή μίγματα χυμού φρούτων. Αυτά τα  φυσικά  ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση περιέχουν ευεργετικά ένζυμα και προβιοτικά για την ενίσχυση της υγείας

«  το Ginger έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια για να βοηθήσει:

Απαλύνει πεπτικές διαταραχές
Ανακουφίζει την ναυτία (μεγάλη σε πρώιμα στάδια της κύησης)
Μειώνει  τον πυρετό
Για τον βήχα και  τις αναπνευστικές διαταραχές
Διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα
Βοηθά στην ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και πόνους
Μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πιτυρίδα
Αναδυόμενες αποδείξεις δείχνουν ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης
Ιαπωνική έρευνα έχει βρεθεί  ότι το Τζίντζερ είναι αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου του καρκίνου «
Αυτή η φυσική συνταγή για ginger ale χρησιμοποιεί φρέσκο ​​τζίντζερ για να δημιουργήσουμε ένα φυσικά ζυμωμένο και φυσικά ανθρακούχο ποτό Αν και αυτό το μίγμα μπορεί να περιέχει μια μικρή ποσότητα του αλκοόλ, αν αφεθεί να ζυμωθεί σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες,το χρησιμοποιούμε και θα  δημιουργήσει μια ανθρακούχα σόδα χωρίς αλκοόλη.

Το Σπιτικό ginger ale είναι καταπραϋντικό για πεπτικές διαταραχές και περιέχει προβιοτικά και ένζυμα. Όπως συμβαίνει με κάθε προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση, θα ήθελα να προτείνω να αρχίσετε με ένα μικρό ποσό( 120 γραμ)  και εργάζεται οπως όλα τα προβιοτικά και τα ένζυμα και μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές σε εκείνους που δεν έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Αυτή η συνταγή κάνει 2 λίτρα φυσικό ale τζίντζερ, αν και η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί σε ποσότητα περισσότερη ή λιγότερη με μια αναλογία 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ανά 1 λίτρο νερό και προσθέτοντας 1/4 φλιτζάνι τζίντζερ bug μίζα ανά λίτρο νερού.
Μάθετε πώς να κάνει ginger ale εδώ:

Συστατικά
Ένα κομμάτι 1-2 ιντσών από φρέσκια ρίζα τζίντζερ, (λιωμένο  60 γραμμ)
½ φλιτζάνι βιολογική ζάχαρη ή ζάχαρη rapadura. εάν χρησιμοποιείτε απλή ζάχαρη, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μελάσα για τη γεύση και τα μέταλλα.
½ φλιτζάνι φρέσκο ​​λεμόνι ή χυμό λάιμ
½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων
8 ποτήρια φιλτραρισμένου (χωρίς χλώριο) νερό
½ φλιτζάνι σπιτικό bug τζίντζερ (ή να χρησιμοποιήσετε ¼ φλιτζάνι ορού γάλακτος για μια πιο γρήγορη συνταγή αν και η γεύση δεν θα είναι τόσο καλή. ποιο κάτω είναι η συνταγή για το πώς να κάνετε ορο γάλακτος )

Ορός γάλακτος και τυριών 

Συστατικά
Ένα 32-120 γραμμ  γιαούρτι
Γάζα ή λεπτή πετσέτα πιάτων
μπολ μεσαίου μεγέθους
κορδόνι ή λάστιχο
Οδηγίες
Ρίχνουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι ή σε λεπτή πετσέτα. δέστε το κυκλικά για να μην σας χυθεί
αφήστε το στη διάρκεια της νύχτας για να στάζει. σε ενα μπολ
Το πρωί,  ρίξτε το υγρό στο δοχείο (αυτό είναι ο ορός γάλακτος ..) Σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο για έως και έξι μήνες.
Χρησιμοποιήστε τον ορό γάλακτος για σπιτικά λάχανα τουρσί, που έχουν υποστεί ζύμωση λαχανικά ή τουρσί και περισσότερο.

«Η πιπερόριζα είναι ένα φυσικό ανοσοποιητικό αναμνηστικό και θεωρείται ότι είναι ένα» καυτό καρύκευμα «εννοώντας ότι, όταν προσλαμβάνεται, θα έχει σύντομα μια θερμαντική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Η κατανάλωση τζίντζερ αναγκάζει το σώμα να ιδρώσει. Οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν μια ένωση η οποία, με τη σειρά τους, προστατεύει το δέρμα από τη μόλυνση, διεγείρει επίσης την υγιή εφίδρωση, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη τη στιγμή που θα επιβάλλεται με κρυολόγημα ή τη γρίπη!

Ginger έχει αντι-φλεγμονώδη παράγοντα
Τζίντζερ έχει επίσης βρεθεί να ανακουφίσει  την αρθρίτιδα που σχετίζονται με πόνο στις αρθρώσεις. Ginger περιέχει αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες, που συμβάλλουν στη μείωση πρήξιμο γύρω από φλεγμονή των αρθρώσεων. Πολλά άτομα με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα φαίνεται να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση τζίντζερ.

Για το Κρύο και την γρίπη Πρόληψη
«Ginger έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως μια φυσική θεραπεία για το κρυολόγημα και τη γρίπη γύρω από την Ασία. Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει ότι για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος τα συμπτώματα σε ενήλικες,  2 κουταλιές της σούπας. από φρέσκο ​​τεμαχισμένο ή ψιλοκομμένο ρίζα τζίντζερ σε ζεστό νερό, για δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
Για  την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου
Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπίστωσε ότι η πιπερόριζα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των κυττάρων καρκίνου του παχέος εντέρου.
Θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών. Σκόνη τζίντζερ επάγει κυτταρικό θάνατο σε καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών.
Ενισχύει την ανοσία. Τζίντζερ βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Καταναλώνοντας ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σε πιθανό κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου αναστέλλοντας λιπαρά καταθέσεις από τις αρτηρίες. Μειώνει επίσης βακτηριακές λοιμώξεις στο στομάχι, και βοηθά σε ενα κακό βήχα και  για τον ερεθισμό του λαιμού
Καταπολεμά την πρωινή αδιαθεσία. Η πιπερόριζα έχει αποδειχθεί ένα ποσοστό επιτυχίας 75 τοις εκατό στη θεραπεία πρωινή αδιαθεσία και τη γρίπη του στομάχου
«Ginger μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας από τη χημειοθεραπεία, την κίνηση, την εγκυμοσύνη, και η χειρουργική επέμβαση. Αλλά τα στοιχεία είναι ανάμεικτα. Φαίνεται πιο αποτελεσματικό για τη ναυτία που σχετίζετε με την εγκυμοσύνη και τη χειρουργική επέμβαση. το τζίντζερ δημιουργεί αναστολή των υποδοχέων σεροτονίνης, ασκώντας  επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο και στο έντερο Μπορεί επίσης να μειώσει την απελευθέρωση της αγγειοπιεστίνης,την μείωση της ναυτίας που σχετίζονται με την κίνηση.


Πηγη http://wellnessmama.com/8945/ginger-ale/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου