Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΡΙΖΟΓΑΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα, ανακατεύοντας τακτικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τον χυμό  πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου