Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



Υλικά

Για τη ζύμη
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           
50 γραμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για τη κρέμα
150 γραμ. ζάχαρη    
150 γραμ.  βούτυρο
250 γραμ. χυμό λεμονιού    
5 αυγά μόνο τους κρόκους  
το ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη διακόσμηση
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, ενώ σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και περιχύνουμε τη κρέμα στην ζύμη της τάρτας.
Εν τω μεταξύ, μέχρι να κρυώσει η κρέμα πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Μπορούμε αν θέλουμε να τις πασπαλίσουμε με ζάχαρη και να τις ραντίσουμε με λίγο κονιάκ ή λιμοντσέλο.
Στρώνουμε πάνω από τη κρέμα τις φράουλες, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε τη τάρτα μας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου