Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

          



Υλικά

½ κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 

για τη σάλτσα γιαουρτιού
600 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας αφράτο. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο  και μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στο εξωτερικό τους - δεν τους τηγανίζουμε πολύ. Τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το σκόρδο, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα πυρέξ  τους περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν για 12-15 λεπτά και μέχρι να γίνει στην επιφάνεια μια ωραία κρούστα, όχι όμως να σφίξει πολύ το γιαούρτι.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά η ρύζι.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου