Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ



Υλικά

για την ζύμη
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           

για την κρέμα
½ λίτρο γάλα
120 γραμ. ζάχαρη
60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι

για τη διακόσμηση
½ κιλό φράουλες φρέσκες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, τις βανίλιες και τη ζάχαρη με λίγο γάλα από την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Απλώνουμε τη κρέμα στη τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. 
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με λίγο κονιάκ.
Στρώνουμε πάνω από τη κρέμα τις φράουλες και ξαναβάζουμε τη τάρτα μας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου