Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ



Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο 6 η Νο 10
½ κιλό γαρίδες φρέσκες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκειά
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.                  
Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου