Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



Υλικά

Για τη ζύμη
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           

για τη κρέμα
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
300 γραμμάρια κουβερτούρα, σε κομμάτια

Για τη διακόσμηση
½  κιλό φράουλες φρέσκες
αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα. Κτυπάτε στο μίξερ το 1 φλιτζάνι γάλα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τους κρόκους και κτυπάτε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα να λιώσει.
Απλώνουμε  στη βάση της τάρτας τη κρέμα σοκολάτας και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με λίγο κονιάκ.
Στρώνουμε πάνω από τη κρέμα τις φράουλες, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ξαναβάζουμε τη τάρτα μας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου