Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ



Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
½ φλιτζάνι ταχίνι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα και μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, αφού πρώτα τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να καεί η φλούδα τους απ’ όλες τις μεριές.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό ενώ συνοδεύουμε με λιβανέζικα πιττάκια.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. φαινεται ενδιαφερουσα συνταγη , θα τη δοκιμασω.Οσο για το σχολιο που εχεις για οσους αγαπανε το καλο φαϊ θελω να προσθεσω οτι ειναι θεμα κουλτουρας η εστιαση , να καθεσαι γυρω απο ενα τραπεζι με αγαπητα προσωπα και να προσφερεις ενα πιατο φτιαγμενο με αγαπη , μνημες , γνωση και φαντασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή