Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ





Υλικά

1 κιλό ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια (ροδέλες)
2 ντομάτες
3 φύλλα δάφνη
200 γραμ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
νερό
αλάτι
πιπέρι

 Εκτέλεση

Από το προηγούμενο πρωί βάζουμε τα ρεβίθια να μαλακώσουν σε νερό με χοντρό αλάτι ή σόδα μαγειρικής.
Το βράδυ τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι.
Τοποθετούμε  μέσα τις σκελίδες σκόρδου. Από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος τις ροδέλες ντομάτας.
Μετά ρίχνουμε μία χούφτα αλάτι, πιπέρι και το νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια. Μετά το λάδι και το σκεπάζουμε με το καπάκι.
Φτιάχνουμε τη ζύμη μας  με νερό και αλεύρι και σφραγίζουμε το δοχείο.

Τοποθετούμε το σκεύος μας στο φούρνο και το αφήνουμε για 3 -4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου