Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΠΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



Υλικά

2 λίτρα ζωμό βρασμένου κοτόπουλου η γαλοπούλας
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπες
3 αυγά
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε κομμάτια κοτόπουλου η γαλοπούλας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο με φτερούγες κοτόπουλου η γαλοπούλας ή άλλα κομμάτια του, που δεν θα χρειαστεί να ψήσουμε), και μόλις βράσουν σουρώνουμε το ζωμό.
Τον ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα να βράσει και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Παίρνουμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Κτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Κτυπάτε τους κρόκους με το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τους ενώνουμε με τα ασπράδια σιγά-σιγά.
Ρίχνουμε στο μείγμα με μια κουτάλα λίγο-λίγο 2-3 κουταλιές από το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην υπόλοιπη σούπα και ζεσταίνουμε καλά χωρίς να μας πάρει βράση.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε  με κεφαλοτύρι τριμμένο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου