Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ



Παραδοσιακή Ισπανική κρύα σούπα με βάση τη ντομάτα. Την φτιάχνουν πολύ συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη ζεστή Ανδαλουσία.

ΥΛΙΚΑ

2 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά
4 ντομάτες
¼ μπαγκέτας (κατά προτίμηση ξερή)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι (sherry vinegar)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για γαρνίρισμα
1 αγγούρι σε κυβάκια, (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ κτυπάμε το σκόρδο, τη πιπεριά, τις ντομάτες, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο ομοιογενές μείγμα.
Περνάμε μείγμα από ένα σουρωτήρι πιέζοντας ώστε να πάρουμε το χυμό τους σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ μισό φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειάζεται για να έχει η σούπα μας μια παχύρευστη υφή. Ανάλογα πως τη θέλουμε βάζουμε λιγότερο ή και καθόλου νερό.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σούπα καλά. Αν θέλουμε να τη σερβίρουμε αμέσως προσθέτουμε μερικά παγάκια.
Γαρνίρουμε με φρέσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και προαιρετικά με κυβάκια από κρεμμύδι και αγγούρι.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου