Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ



Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια ροκφόρ, θρυμματισμένο
100 γραμμάρια μυζήθρα, θρυμματισμένη
1 κρόκο αυγού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι, μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τον άνηθο και τη γέμιση να μισοκρυώσει και προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και τα τυριά.
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας και κάθε μισό σε 3 κομμάτια. Αλείφουμε τα 3 κομμάτια φύλλου με ελαιόλαδο και τα κολλάμε μεταξύ τους, το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε κατά μήκος από μια κουταλιά γέμισης ανά τρία φύλλα κρούστας, γυρίζουμε το φύλλο κρούστας που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω απ' τη γέμιση και τυλίγουμε συνέχεια σε ρολό.
Στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο την άκρη του φύλλου με βούτυρο, για να κολλήσει και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου