Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

CRUMBLE ΜΗΛΟΥ



Υλικά

7-8 κόκκινα μήλα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι γι όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κουάκερ
½ κουτ. γλυκού βανίλιας
½ φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το κουάκερ, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μπαχαρικά και με το χέρι μας το τρίβουμε έτσι ώστε να γίνει μικρά σβολαράκια (crumble).
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Απλώνουμε τις μισές ροδέλες σε ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και συνεχίζουμε τοποθετώντας λίγο από το μείγμα αλευριού και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες μήλου.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και το ραντίζουμε με το γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε  τα καρύδια από πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου