Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ




Υλικά

½ κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1-2 λεμόνια
σέλινο
1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 24 ώρες σε νερό μαζί με τη  σόδα. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε με ένα μπουκάλι πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια (μαζί με τις φλούδες) σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν για σχεδόν 1½  ώρα ή μέχρι να χυλώσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Όταν είναι έτοιμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Σερβίρουμε ζεστά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, λεμόνι και ψιλοκομμένο  κρεμμύδι από πάνω.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου