Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ





Υλικά 

1 ½ φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και πολτοποιημένα με τη φλούδα τους
3 αυγά 
2 ½  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια, τις βανίλιες και τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και κτυπάμε μέχρι να ανακατευτεί καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, τη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, δοκιμάζοντας με το γνωστό τρόπο βυθίζοντας ένα μαχαίρι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο το κέικ μας.
Μόλις κρυώσει το γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου