Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

100 γρ. κουβερτούρα υγείας, κομμένη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 αυγά, (μόνο τα ασπράδια)
½ φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κομμένη σοκολάτα, σε μπαιν μαρί.
Μόλις λειώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να «σταθεί». Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας-γιαουρτιού, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα  απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι και τριμμένη σοκολάτα η ξηρούς καρπούς από πάνω.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου