Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



Υλικά

για τη ζύμη
200 γραμ. αλεύρι
100 γραμ.  βούτυρο
25 γραμ. νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι

για τη γέμιση
½ κιλό κρεμμύδια, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας ρίγανη
4 ντομάτες, σε φέτες
10-12 γαυράκια
¼ κιλού ελιές θρούμπες

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24-26 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Καθαρίζουμε το γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκαλο, τα ξεπλένουμε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και το απλώνουμε να πάει παντού. Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από τα κρεμμύδια, τοποθετούμε τα φιλέτα γαύρου σε γραμμές πάνω στις ντομάτες και γαρνίρουμε ομοιόμορφα με τις ελιές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου