Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ





Υλικά                    

1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι μπύρα
1 κρεμμύδι, τριμμένο
½ κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα τυριά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε τη μπύρα και αφήνουμε για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το γάλα, το πιπέρι, το κρόκο και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-6 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Συνοδεύουμε ψητό κοτόπουλο η χοιρινό, ψαρονέφρι στη σχάρα, κ.α.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου