Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΜΕ ΑΥΓΑ





Υλικά

Για τα μπιφτέκια
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά (τους κρόκους)
3 φρυγανιές τριμμένες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
2 κουτ. σούπας κρασί
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
6 μαρουλόφυλλα
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας νερό
6 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το κιμά, το κρεμμύδι, τους κρόκους, τη φρυγανιά, το αλάτι, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και το κρασί. Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, το νερό και λίγο αλάτι  βάζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξανθαίνουν.
Τηγανίζουμε τα αυγά και τοποθετούμε ένα αυγό πάνω από κάθε μπιφτέκι. Βάζουμε από πάνω μία φέτα ντομάτας, ένα μαρουλόφυλλο και το μείγμα από το τηγάνι.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψωμί για χάμπουργκερ και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου