Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ



Υλικά

1-1 ½ κιλό πατάτες
10-12 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι και αφού γίνουν τραγανά ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά,  ίσα-ίσα να μαραθούν.
Μόλις κρυώσουν ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Κτυπάμε στο μούλτι τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου