Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



Υλικά

2 ½  φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια κολοκύθα, τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½  κουτ. γλυκού κανέλα
4 αυγά
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη τριμμένη κολοκύθα, τις βανίλιες, το χυμό πορτοκαλιού και τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν, τη κανέλα  και κτυπάμε μέχρι να ανακατευτεί καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, τη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, δοκιμάζοντας με το γνωστό τρόπο βυθίζοντας ένα μαχαίρι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο το κέικ μας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου