Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
3 κρεμμύδια, στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 αυγά
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, το στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε μια βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσει.
Τρίβουμε τα κολοκύθια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια, τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, το σκόρδο, τον δυόσμο, το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου και μέχρι η μέχρι να πάρει ένα ωραίο πυρόξανθο χρώμα από πάνω και να κάνει κρούστα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου