Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ CRANBERRIES


Υλικά

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κιλού άχνη ζάχαρη
¼ κιλού μαργαρίνη
6 φλιτζάνια κορν φλέικς, σπασμένα ελαφρώς
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
½  κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼  κουτ. γλυκού αλάτι
½  φλιτζάνι ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 φλιτζάνι ξερά cranberries
½  φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και κτυπάμε για λίγο ακόμα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, τη σόδα, το κονιάκ, το μπεικιν πάουντερ και τη σοκολάτα και ζυμώνουμε απαλά ώσπου να πετύχουμε μια απαλή ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε τα cranberries και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο το μείγμα και κόβουμε μικρές μπουκιές, αφήνοντας ένα περιθώριο μεταξύ τους 5 εκατοστά, γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου