Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΡΑΚΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Υλικά

¾ κιλού αρακά, κατεψυγμένο
4 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον αρακά, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύψει τον αρακά, ρίχνουμε και το κονιάκ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Λίγο πριν αποσύρουμε τον αρακά από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κάρυ από πάνω και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό άλλων πιάτων, κυρίως με κρεατικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου