Υλικά
1
½ κιλό πατάτες κομμένες για τηγάνι
10
φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
¼ φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2
φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1
φλιτζάνι ένταμ , τριμμένο
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
2
φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις βάζουμε
σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σε
ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρουμε το μπέικον και μετά τα μανιτάρια μέχρι να
πιούν τα υγρά τους.
Αλατοπιπερώνουμε
τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το μπέικον, τα τριμμένα
τυριά και το μοσχοκάρυδο. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε το
σκεύος μας στο φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στο μεσαίο ράφι, στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά
περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου