Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ


Υλικά

1 ½ κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
¾ φλιτζανιού βούτυρο
2 αυγά
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 φλιτζάνια ελιές κομμένες σε ροδέλες

για την επικάλυψη
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα,  τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, τις ελιές και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας γίνει λεία και δεν κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ το κλείνουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, για 40 λεπτά περίπου.
Τη χωρίζουμε σε κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα ψωμάκια μας. Τα ζυμώνουμε ξανά τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου