Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

180 γραμμάρια κουβερτούρα
3 ½  φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη
1-2 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη κουβερτούρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν και τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.
Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει, την αδειάζουμε σε μια φόρμα η σε μικρά φορμάκια και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Γαρνίρουμε με σαντιγό και τριμμένη σοκολάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου