Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ


Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
2 φλιτζάνια ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο (προαιρετικά)
2 αυγά, κτυπημένα
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ η τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.   
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μικρούς  κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου