Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ


Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 πορτοκάλια πολτοποιημένα
150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
1 φλιτζάνι γάλα
120 γραμμάρια γιαούρτι
2 αυγά
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο για το ταψί

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια σε 1 ½ φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο, τα κόβουμε, ελέγχοντας για να μην υπάρχει κάποιο κουκούτσι, βγάζουμε τις ίνες τους και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα πορτοκάλια, τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί (διαμέτρου 24-26 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Βγάζουμε από το φούρνο τη πορτοκαλόπιτα και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε τη πίτα μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου