Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ


Υλικά

½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
¾ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι λικέρ μαστίχα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα

για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 κρόκοι αυγών
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
½ φλιτζάνι λικέρ μαστίχα
ξύσμα από ½ λεμόνι

για την σαντιγί
½ κιλό κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι για να αφρατέψει και το απλώνουμε σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.
Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, για 6-7 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κανταΐφι.
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγών και τα κτυπάμε ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια σφικτή σαντιγί, την απλώνουμε πάνω στη κρέμα, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου