Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ


Υλικά

300 γραμμάρια ζάχαρη
700 γραμμάρια νερό
350 γραμμάρια χυμό λεμονιού
1 ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου, το ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 φορές ακόμη
Μόλις πήξει, την μοιράζουμε σε ποτήρια και τη σερβίρουμε με χοντρό καλαμάκι ή κουτάλι. Αν είναι πολύ παγωμένη, τη βάζουμε στο ψυγείο να μαλακώσει τόσο που να μπορούμε να τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου