Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ


Υλικά

3 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας δυόσμο, λιωμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τον αρακά για 8-10 λεπτά  περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τον αρακά και τον λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τα περνάμε από το μύλο του πουρέ. Προσθέτουμε στο τηγάνι, τον αρακά, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε ψητά κρέατα η ψητά κατσαρόλας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου