Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΙNFERNO


Ιταλική πίτσα που φτιάχνεται με σάλτσα ντομάτας, σαλάμι, πράσινη πιπεριά και καυτερό μπούκοβο, το οποίο δικαιώνει την ονομασία της, που σημαίνει «Κόλαση».

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι ένταμ, τριμμένο
1 φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
6-7 φέτες σαλάμι
1πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
2-3 πιπερίτσες καυτερές
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
πιπέρι
αλάτι

Για τη ζύμη
350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμ. νωπή μαγιά
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν, τη μαγιά και τη ζάχαρη - αφού τα έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη και δεν θα κολλάει σα τοιχώματα του μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το κατάλληλο γάντζο. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο, αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό η σε τετράγωνο σχήμα πάχους ½ -1εκ. περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί αφού το έχουμε λαδώσει. Σηκώνουμε ελάχιστα τη ζύμη γύρω-γύρω για να μην μας φύγουν τα τυριά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο νερό βράζουμε το χυμό ντομάτας μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε στη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και απλώνουμε τη μισή ποσότητα να καλύψει τη ζύμη μας. Απλώνουμε τις φέτες σαλάμι και από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με τις ροδέλες πράσινης πιπεριάς και 2-3 πιπερίτσες καυτερές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου